Press "Enter" to skip to content

Топ 10 настільних ігор для дорослих: найцікавіші варіанти для відпочинку та вечірок

Провести вечір у компанії друзів – завжди гарна ідея. Прикрасити проведення часу можна різними методами. Настільна гра для дорослих, яку можна купити на сайті https://topnastolka.com.ua/product-category/igry-dlya-doroslyh-18/ — чудовий спосіб провести час із друзями чи родиною. Їхній асортимент приємно вражає різноманіттям, тому розгляньте ТОП 10 найкращих настільних ігор для будь-якої компанії.

настільні ігри

Манчкін

Ігровий процес «Манчкін» досить простий і, мабуть, найкраще характеризується фразою із самої коробки: бити монстрів, ловити скарби, підставляти друзів. Але саме ця простота й відкриває простір не тільки для усіляких хитрощів та підлостей, а й для численних модифікацій. За свою довгу історію «Манчкін» отримав таку кількість доповнень та альтернативних варіантів, що ви можете скомбінувати свою власну версію.

Скандинавський бій

Відкривши коробку з грою, ви потрапите у світ відважних мандрівників та першовідкривачів, великих воїнів та загарбників – у світ вікінгів. Гра чудова підходить для теплого сімейного спілкування та яскравої дружньої вечірки. Основна ідея: гравцеві необхідно провести свої кораблі з початкової клітини руху до фінальної, по дорозі борючись із кораблями супротивника, заробляючи Жетони Перемоги.

Каркасон

Стратегія «Каркасон» – визнана світова класика. У далекому 2001 році вона стала грою року №1, і з того часу її популярність не вщухає. По ній навіть проводяться чемпіонати: фіналісти національних турнірів зустрічаються у вирішальній сутичці на міжнародній виставці настільних ігор SPIEL в Ессені (Німеччина). «Каркасон» ідеально підійде для невеликої компанії, від двох до п’яти осіб. Ви можете зібратися з друзями чи влаштувати сімейний турнір, адже грати у нього можна із семи років.

У рамках гри вам належить складати з тайлів (фрагменти ігрового поля) карту королівства з:

  • річками;
  • монастирями;
  • містами;
  • дорогами.

Гравці по черзі беруть квадратики з ділянкою середньовічного ландшафту та за принципом доміно підшукують йому місце на карті, не забуваючи захоплювати землі за допомогою своїх селян, городян, розбійників та ченців. У фіналі, коли тайли закінчуються, починається найцікавіше: підрахунок очок за кожні збудовані міста, дороги, монастирі та захоплені поля.

настільні ігри для дорослих

Бенг!

Карткова гра «Бенг!» з легкістю привнесе у вашу вечірку атмосферу вестерну. Для цього вам знадобляться компанія з чотирьох – семи осіб віком від 12 років і коробка з грою. Правила нагадують усім відому Мафію, щоправда, для пострілів потрібні ігрові картки.

Уно

Ця весела динамічна гра підійде для будь-якої компанії від 2 до 10 осіб віком від 7 років. Правила дуже прості – кожен гравець отримує по 7 карток, і ще одна кладеться на стіл. З неї й починається гра. Кожен по черзі викладає карту того ж кольору чи номіналу, а якщо такої немає, то бере з колоди. Необхідно позбавитися всіх карток на руках і встигнути крикнути «Уно», коли у вас залишиться тільки одна. Не зважаючи на простоту, гра вкрай затягує та азартна, вона розвиває реакцію та логічне мислення.

Імаджинаріум

Для цієї гри потрібна більша компанія: 4–7 осіб від 12 років і старше. Її суть у вигадуванні асоціацій до незвичайних картинок. Повірте, вашій фантазії буде де розгулятися. Гравці отримують на руки по 6 карток. Кожен хід один з гравців стає провідним і загадує асоціацію на одну зі своїх карток, говорить її вголос іншим і викладає на стіл загадану картку закритою. Інші знаходять у своїх картках щось більше, що підходить на цю асоціацію й також викладають картку сорочкою вгору. Всі картки перемішуються й лише потім перевертаються. Ведучий нічого не коментує, а решта намагається вгадати, яка картинка його.

Монополія

Вона підійде для компанії з 2–6 осіб різного віку. Гра у спрощеному вигляді визначає етапи утворення великих фінансових структур та вчить основним принципам економіки. Суть гри: купувати, продавати та здавати в оренду нерухомість, купувати акції, виплачувати податки – робити все можливе, щоб зберегти та примножити свої капітали. Перемагає той, хто не збанкрутував.

Дженга

Правила відомі багатьом: спочатку з брусків зі щільного дерева, товщина яких трохи менше ніж ширина, вибудовується рівна вежа. Потім гравці по черзі витягують бруски та ставлять їх на верх башти. Головне – не обвалити її, а це не так просто.

Вибухові кошенята

Ці чарівні кошенята підійдуть для компанії з 2–5 гравців і стануть чудовою грою на вечір для всієї родини. Гравці по черзі тягнуть карти з колоди, в якій серед інших карт присутні вибухові кошенята. Вони миттєво викидають гравця з гри, а ось решта карток допомагає уникнути зустрічі з небезпечними кошенятами й підставити під удар друзів.

Острів кішок

Зловісний лорд Веш веде свій флот до острова кішок, щоб стерти його з лиця землі, а гравцям пропонується захистити його пухнастих мешканців. На них чекає вивчення стародавніх сувоїв, пошук загублених скарбів, а головне – потрібно встигнути перенести всіх котів на корабель.

Так, серед широкого різноманіття ігор, ви неодмінно знайдете кращу для себе.

Be First to Comment

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

code